Przyjęcia weselne

Przyjęcia weselne

Menu (z poprawinami)

Obiad:
– Rosół z makaronem;
– Kotlet schabowy panierowany;
– Rolada drobiowa;
– Rolada ze schabu;
– Kotlet mielony;
– Zrazy zawijane w chlebie;
– Pieczeń z karkówki;
– Szaszłyki;
– Kluski śląskie, ziemniaki, sos;
– Surówki (trzy rodzaje);
– Kompot

Dodatki:
– Deser lodowy;
– Owoce, cukierki;
– Kawa parzona, rozpuszczalna, śmietanka;
– Herbata

Zakąski:
– Wędlina (szynka, polędwica, ogonówka, wędlina zwijana z pastą);
– Sałatka po węgiersku lub z gyrosem;
– Sałatka z selera lub z makaronem tortellini;
– Rolmopsy śledziowe lub śledź po żydowsku;
– Ryba w zalewie octowo-pomidorowej;
– Galantyna z kurczaka lub schab w galarecie;
– Galaretki z drobiu;
– Pieczywo

Dania gorące:
– Gołąbki w sosie pomidorowym lub paluszki drobiowe z sosem majonezowo-brzoskwiniowym;
– Flaki;
– Udka, pieczarki, frytki / lub golonka z kapustą zasmażaną ze smażonymi ćwiartkami ziemniaka;
– Boeuf Stroganow lub bigos cygański;
– Filet z pangi w sosie koperkowym z warzywami gotowanymi na parze lub karkówka z tzatzykami lub żeberko w kapuście;
– Barszcz czerwony z krokietami / lub z pasztecikami


Poprawiny:
– Żurek po królewsku z białą kiełbasą lub zupa pieczarkowa;
– Kopytka z sosem pieczarkowym lub kluski śląskie, sos pieczeniowy ziemniaki, mięso z wesela oraz
kotlet de volaille;
– Sałatka warzywna;
– Kotlety drobiowe panierowane w płatkach kukurydzianych, z ananasem, z pieczarkami;
– Bigos staropolski

Powered by WordPress | Designed by: Email Search